NN Estetic

Botox

Hoidot

Botox-hoito

Botox-hoito (tai botuliinihoito)  jolla voidaan vähentää esimerkiksi kasvojen alueella näkyviä ikääntymisen merkkejä tai ryppyjä.

Botuliinitoksiini on luonnossa esiintyvä toksiini, jota bakteerit tuottavat.

Botuliinitoksiinin vaikutus perustuu toksiinin ominaisuuksiin estää hermoimpulssien leviäminen lihakseen, jolloin lihaksen toimintaa hillitään. Käytännössä on havaittu, että BT vähentää merkittävästi myös pistosalueen hikirauhasten toimintaa.

Kosmeettisista syistä voidaan botuliinitoksiinia käyttää otsan alueella, kulmien välissä ja silmien ympärillä olevat rypyt johtuvat kasvolihasten miimisestä aktiivisuudesta. Rentoutettaessa valikoivasti miimisiä kasvolihaksia, vastaavat rypyt silenevät, koska niitä aiheuttava liikkuvuus katoaa. Hikoilun hoitona hikirauhasten työ hoitoalueella (lähinnä kainalot) vähenee oleellisesti.

Botuliinitoksiinin vaikutus pienenee ja katoaa vähitellen. Potilaasta ja hoidon tarkoituksesta riippuen hoidetun alueen lihasten aktiivisuus tai hikirauhasten toiminta palautuu 4-6 kuukauden kuluttua osittain ja 8-12 kuukaudessa kokonaan. Joskus potilaat tarvitsevat toivotun tuloksen saavuttamiseksi 2 viikon kuluttua hoidettavalle alueella uuden botuliinipistoksen.

Botox-hoito ja mahdolliset esteet

Botuliinihoito ei ole mahdollinen, jos kyseessä on raskaus ja imetys, hermostosairaudet, yleinen huono terveydentila sekä tulehdus hoitoalueella. Tavallista suurempi allergisuus lääkkeille voi olla este ja asiasta on neuvoteltava erikseen lääkärin kanssa.

Mahdolliset riskit ja haittavaikutukset

Botuliinipistos (Botox-ruiske) aiheuttaa haittavaikutuksi vain harvoin. Yleisimmin (3-10 % potilaista) esiintyvä haittavaikutus hoidettavalla alueella on turvotus ja/tai pienet mustelmat pistoskohdan ympärillä. Nämä haittavaikutukset häviävät muutamassa päivässä.

Yhteisvaikutus lääkkeiden kanssa

Lääkkeillä voi yhdessä botuliinitoksiinin kanssa olla haitallisia sivuvaikutuksia. Yleisimmät: antibiootit ja sydänlääkkeet voivat aiheuttaa botuliinitoksiinin kanssa haittavaikutuksia. Neuvottele ennen botuliinitoksiinihoitoa tästä asiasta tarkemmin lääkärin kanssa.

Botox-hoidon jälkeen

  • pysy 4-6 tuntia pystyasennossa, älä makaa;
  • älä hiero pistoskohtaa;
  • liikuta aktiivisesti miimisiä kasvolihaksia.
  • pyri välttämään alkoholia 2-3 päivää, kuumaa saunaa 1-2 toimenpiteen jälkeistä päivää ja hierontaa 2 viikon ajan.

Odottamattomien haittavaikutusten tai muiden toimenpiteeseen liittyvien kysymysten ilmetessä pyydämme asiakasta ottamaan välittömästi yhteyttä klinikkaan.

Hinnasto:

Otsan vaaka rypyt 200€
Otsan  “sibelius”  rypyt 160€
Koko otsa 320€

Silmänympärys (ns. harakanvarpaat silmänurkissa) 160€

Otsa ja silmänympärys 400€

Kainalot hikoamisen estämiseksi 450€

WhatsApp chat